Ενδυνάμωση της Γυναικείας Φύσης

Καλωσορίζοντας τον Ιούνιο, τον μήνα που φέρει την ενέργεια του Καρκίνου σας προσκαλώ σε  ένα retreat αφιερωμένο στην ενδυνάμωση της γυναικείας φύσης και στο εκφραστικό άνοιγμα της ψυχής μέσα από την ελεύθερη και αυθόρμητη κίνηση.

Τέσσερις ημέρες και τρεις διανυκτερεύσεις στο Πευκί της Εύβοιας, πάνω στην παραλία όπου θα φιλοξενηθούμε στα δωμάτια του Camping Pefki.* Ο χώρος είναι ήσυχος και καταπράσινος, έχουμε ειδικό χώρο όπου θα κάνουμε τις πρακτικές μας, χορτοφαγικά γεύματα και τους καλύτερους οικοδεσπότες την Αλίκη και τον Θεοδόση. Θα δημιουργήσουμε τον κύκλο μας, μόνο γυναίκες, και θα εξερευνήσουμε την δυναμική της θηλυκής μας πλευράς και την σύνδεσή μας με τους κύκλους της σελήνης. Θα ακολουθήσουμε πρακτικές που λειτουργούν θεραπευτικά σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης της γυναίκας από την γόνιμη φάση και την εμμηνόρροια ως την εμμηνόπαυση και πέρα από αυτήν. Πιο συγκεκριμένα οι πρακτικές μας είναι:

 • Chandra Flow: Πρακτική ενεργειακής σύνδεσης με τους κύκλους της σελήνης.
 • Free flowing: Πρακτική ενδυνάμωσης της ροής του υγρού στοιχείου μέσα στο σώμα. Πρόληψη της οστεοπόρωσης.
 • Restorative Flow: Πρακτική για την αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και των πόνων κατά την διάρκεια της περιόδου.

Επίσης θα μάθουμε να κάνουμε μασάζ στον εαυτό μας, self massage technique, χρησιμοποιώντας έλαια ανάλογα με την εποχή αλλά και την αγιουρβεδική μας ταυτότητα (dosha), με στόχο την ενεργοποίηση των nadis (κανάλια μέσα στα οποία ρέει η ζωτική μας ενέργεια, η prana).

Τέλος θα ενσωματώσουμε στην πρακτική μας την ελεύθερη κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό που οδηγεί στην ανάδυση της πραγματικής μας φύσης, του αληθινού μας Εαυτού. Έχουμε μία βραδινή πρακτική Υoga Trance Dance (που διδάχτηκα από την δασκάλα μου Shiva Rea), όπου θα αφεθούμε στην ευεργετική ροή και την δύναμη του υγρού στοιχείου, και μία πρακτική Floor Works. Το Floor Works είναι ένας συνδυασμός yoga και σύγχρονου χορού πάνω στο οποίο πειραματίζomai εδώ και μία πενταετία. Σε αυτό το retreat παρουσιάζεται για πρώτη φορά η πρακτική αυτή που λειτουργεί ως συγκεκριμένη χορογραφία η οποία επαναλαμβάνεται στον χώρο εναλλάσσοντας την ευθυγράμμιση με την ελευθερία στην κίνηση, πάντα όμως κρατώντας το κέντρο βάρους χαμηλά και έχοντας ως στόχο την σύνδεση με το γήινο στοιχείο, με την Μητέρα Γη.

Από Πέμπτη απόγευμα ως Κυριακή στις 12:30 το μεσημέρι έχουμε 16 ώρες πρακτικής και αρκετό ελεύθερο χρόνο για βουτιές και βόλτες! Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα.


Κόστος:

Διαμονή με ημιδιατροφή και 16 ώρες πρακτικής: 220€ το τρίκλινο, 250€ το δίκλινο και 310€ το μονόκλινο. (Οι μαθητές της Spira έχουν 10% έκπτωση)

Εξτρά κόστος για όσους ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 110 ευρώ (περιλαμβάνει εγχειρίδιο με σημειώσεις, 9 extra ώρες θεωρίας, συνεχή υποστήριξη online για την ολοκλήρωση των εργασιών και την τελική πιστοποίηση)

Οι δάσκαλοι που ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχουν συνολικά 9 εξτρά ώρες θεωρίας και ανάλυσης καθώς και αρκετό έντυπο υλικό για μελέτη. Στο τετραήμερο αυτό retreat καλύπτονται δύο ενότητες ανώτερης εκπαίδευσης:

Α) Shakti connection: Ενδυνάμωση της γυναικείας φύσης.

 • Θα ανακαλύψετε τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μία πρακτική συμβατή και ωφέλιμη για την γυναίκα κάθε ηλικίας.
 • Θα αναλύσουμε την σύνδεση των κύκλων της σελήνης με τους κύκλους της έμμηνου ρήσης.
 • Μαθαίνουμε διαφορετικούς χαιρετισμούς στην σελήνη (Chandra Namaskar), τα bidja mantras που ακολουθούν, καθώς και τους συμβολισμούς που έχει η σελήνη ανά τους αιώνες και πως συνδέονται αυτοί με την γυναικεία φύση.
 • Αναλύουμε αγιουρβεδικά τις ποιότητες που επηρεάζουν τον γυναικείο κύκλο και ανακαλύπτουμε τις ευεργετικές επιδράσεις της αυτό-μάλαξης , self massage, στο σώμα μας.

Β) Spontaneous Kinesis : Η ελεύθερη, αυθόρμητη κίνηση.

 • Μαθαίνουμε πώς να οδηγούμε τον ασκούμενο στην κατάσταση ελεύθερης έκφρασης του Εαυτού μέσα από την κίνηση.
 • Εστιάζουμε σε kriyas, γρήγορα επαναλαμβανόμενα κινήσεις σε συνδυασμό με την αναπνοή που ενεργοποιούν συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα ενώ παράλληλα «καθαρίζουν» το σώμα και τον νου.
 • Εντάσσουμε την δύναμη του ήχου, ως mantra (ψαλμό), μέσα στην κίνηση.
 • Αναλύουμε την πρακτική Floor Works.

Συνολικά έχουμε 16 ώρες πρακτικής για όλους και άλλες 9 ώρες θεωρίας μόνο για όσους ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η πιστοποίηση που θα λάβουν οι δάσκαλοι είναι 15 ώρες για την ενότητα Shakti και άλλες 15 ώρες για την ενότητα Spontaneous Kinesis (6 ώρες για εργασίες που θα δοθούν) συνολικά 30 ώρες continuing education αναγνωρισμένες από την Yoga Alliance.

Φωτογραφίες από την συνάντηση που κάναμε το 2021

…και μερικές ακόμη  από παλαιότερες συναντήσεις μας!

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αποδοχή Πολιτικής Απορρήτου *