Με αφετηρία το θερινό ηλιοστάσιο ο ήλιος φωτίζει το ζώδιο του Καρκίνου και έτσι ξεκινά μία περίοδος που νιώθουμε πιο βαθιά και πιο έντονα όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά και μέσα μας.

Ο Καρκίνος κυριαρχείται από την μυστικιστική σελήνη, το πιο αρχαίο σύμβολο της θηλυκής ενέργειας. Το σύμβολο της αναπαραγωγής και της γονιμότητας σε όλα τα επίπεδα. Η Σελήνη είναι η κοιτίδα της ζωής, η μάνα, η τροφός. Η ενέργεια του Kαρκίνου είναι η θρέψη και η προστασία. «Νιώθω»  είναι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο και τα συναισθήματα πάσης φύσης έρχονται στην επιφάνεια.

Άνοιξε την καρδιά σου, μοιράσου αυτά που νιώθεις. Αγάπησε εκείνους που σε περιβάλλουν και αφήσου στην αγάπη τους. Μην προσπαθείς να ξεφύγεις από τα συναισθήματά σου, είναι πιο δυνατά από σένα, βίωσε κάθε στιγμή χωρίς την προσπάθεια να τα υπερνικήσεις αλλά με την διάθεση να τα αποδεχτείς. Είναι αυτό το περίεργο, πολύπλοκο δημιούργημα, όλα είναι Εσύ. Είναι η χαρά και η θλίψη, είναι η αγάπη και το μίσος είναι το πάθος, η αδιαφορία, ο φόβος, η δύναμη, είναι όλα τα αντίθετα μαζί και χώρια σε ένα αρμονικό χορό. Είναι μία πανέμορφη καλλιτεχνική δημιουργία.

Είναι η Moon Woman του Jackson Pollock…