Ο Κριός σηματοδοτεί την αρχή του ζωδιακού κύκλου και η νέα σελήνη την αρχή του σεληνιακού κύκλου. Αυτός ο συνδυασμός φέρει κύματα φρέσκιας ενέργειας στην καθημερινότητά μας και την ανάγκη να σπείρουμε νέους σπόρους, ίσως και να ανοίξουμε ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο στην ζωή μας. Ένας ωκεανός σκοτεινός χωρίς την «κυρά των υδάτων» να τον φωτίζει, είναι ο κενός καμβάς που μας προσφέρεται στην νέα σελήνη για να ζωγραφίσουμε τον επόμενο, νέο κύκλο της ζωής μας. Και σίγουρα υπάρχουν στόχοι και δημιουργίες εν εξελίξει και αυτό δεν αλλάζει, όμως μας προσφέρεται νέα ώθηση και νέα έμπνευση για τα ήδη υπάρχοντα.

Οι επιλογές μας, οι λέξεις, τα συναισθήματα, οι σκέψεις που χρωματίζουν την πραγματικότητα σε αυτή την νέα σελήνη παίρνουν ιδιαίτερη δύναμη. Καλό είναι ο λόγος μας να είναι ευθυγραμμισμένος με τα θέλω μας, με όλα εκείνα που θέλουμε να προσελκύσουμε. Ας προσέξουμε τις λέξεις μας, τις σκέψεις μας, τον τρόπο έκφρασης προς τους άλλους αλλά και προς τον εαυτό μας, ας έχουμε την αγάπη για οδηγό και η δύναμη που μας δίνεται οδηγεί στην πραγμάτωση των επιθυμιών μας.

Κάθε φορά που μέσα μας αναδύεται μία σκέψη και δονείται προς τα έξω μέσω των λέξεων ως «Δεν μπορώ να… ή δεν αντέχω να…», μπορούμε να την αλλάζουμε σε «Μπορεί να δυσκολευτώ αλλά θα προσπαθήσω να…». Και αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα του πως όταν οι σκέψεις μας και ο λόγος μας εκφέρεται χωρίς άρνηση και με αγάπη προς τον εαυτό μπορεί να οδηγήσει στην πραγμάτωση των μεγαλύτερων ονείρων μας. Μπορούμε να περάσουμε από τον περιορισμό στην αφθονία..

Μαζί με την νέα σελήνη, η Αφροδίτη, ο Ερμής, η Έρις, η Δήμητρα και ο Ήλιος βρίσκονται επίσης στον κριό ενδυναμώνοντας την φωτιά μας, το πάθος για ζωή, για εξέλιξη. Η φωτιά φέρνει στο προσκήνιο τις επιθυμίες μας και καίει τους φόβους μας.

Είναι αυτή η καταλληλότερη στιγμή για δράση. Η στιγμή να κινήσουμε τα νήματα εμπιστευόμενοι το ένστικτο και τις παρορμήσεις μας. Άλλωστε το σύμπαν τώρα δίνει την δύναμη και η ενέργεια που κυκλοφορεί είναι ευνοϊκή.

Ένα τελευταίο στοιχείο αυτής της νέας σελήνης είναι ο συνδυασμός του Πλούτωνα και της Αφροδίτης που μπορεί να ξυπνήσει μέσα μας το παιδί που έχει ανάγκη από μία ζεστή αγκαλιά από ένα γλυκό λόγο. Συναισθήματα…

Ας δώσουμε στο σώμα, το νου, την ψυχή μας αυτά που μας ζητούν, μία βαθιά αναπνοή, μία μικρή παύση, ένας δυνατός λόγος που δονείται μέσω της αγάπης και είναι η ώρα για δράση! Είμαστε εμείς οι δημιουργοί και φτιάχνουμε την ζωή μας σύμφωνα με τις επιθυμίες μας.

Στην πρακτική μας ξεκινάμε με την πλήρη αναπνοή, 3 δυνατά Ωμ που δονούνται μέχρι την άκρη του σύμπαντος, οι asanas που επιθυμεί το σώμα σήμερα και μία βαθιά savasana για την αφομοίωση!