Το βράδυ 26 προς 27 Απριλίου τον νυχτερινό ουρανό θα φωτίσει μία όμορφη πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού, που καθώς η σελήνη βρίσκεται λίγο πιο κοντά στην Γη θα φαίνεται πιο μεγάλη και λαμπερή από συνήθως, επηρεάζοντας παράλληλα περισσότερο το υδάτινο στοιχείο.

Όπως φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό η πανσέληνος φωτίζει και τις σκοτεινές, υποσυνείδητες πλευρές του εαυτού μας. Αναδεύει τα συναισθήματα, φέρνει στην επιφάνεια παλαιά τραύματα και όλα όσα δεν εκφράζουμε στην καθημερινότητά μας. Η πανσέληνος στον Σκορπιό κινητοποιεί το υγρό στοιχείο, μας ευαισθητοποιεί και αυξάνει την διαισθητική μας ικανότητα. Μπορεί να νιώσουμε πιο έντονα τις ενέργειες που μας περιβάλλουν και μας δίνεται η ευκαιρία να καθαρίσουμε το πρανικό και αιθερικό μας σώμα. Είναι μία καλή ευκαιρία να καθαρίσουμε τον χώρο μας και την ενέργειά μας, να νιώσουμε πιο ελεύθεροι πιο ελαφριοί.

Ο Σκορπιός έχει ως κυβερνήτη τον Πλούτωνα τον πλανήτη που φέρει το όνομα του θεού του κάτω κόσμου και συμβολίζει τον θάνατο αλλά και την αναγέννηση. Μία ημέρα μετά την πανσέληνο, ο Πλούτωνας αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στον ουράνιο θόλο και ίσως αυτά που νιώθουμε πως «πεθαίνουν» μέσα μας σχετίζονται άμεσα με τα γεγονότα και τις αποφάσεις που έλαβαν χώρα τον προηγούμενο Οκτώβρη. Ότι «πεθαίνει» δεν χάνεται μετασχηματίζεται, αλλάζει και συνεχίζει την πορεία του.

Ο Ουρανός επίσης είναι πολύ δραστήριος σε αυτή την πανσέληνο φέρνοντας εκπλήξεις και αναπάντεχες καταστάσεις, όχι πάντα ευπρόσδεκτες, που μπορεί να δημιουργούν ανησυχία και ανυπομονησία. Ο Σκορπιός μας προτρέπει να κάνουμε βουτιά στα βαθιά και να παρατηρήσουμε, όσο δυσάρεστο και αν μας είναι αυτό, την στιγμή. Η παράδοση σε αυτό που βιώνουμε μας κάνει πάντα περισσότερο σοφούς και ίσως οδηγούμαστε τελικά στην κατανόηση της «μεγάλης εικόνας».

Εν κατακλείδι, η πανσέληνος στον Σκορπιό μας ευαισθητοποιεί, αναδεύει τον εσωτερικό μας κόσμο και μας δίνει μία ευκαιρία να καθαρίσουμε ενεργειακά και να αναγεννηθούμε.

Ακολουθεί ένα μικρό τελετουργικό – διαλογισμός για την πανσέληνο!