13/8/2020. Τετράγωνο Αρη και Πλούτωνα, μία όψη που επηρεάζει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Άρης φέρει την φωτιά, είναι μία πρωτόγονη και άγρια δύναμη που έχει αιχμηρή ενέργεια. Είναι το αρχέτυπο του πολεμιστή του οποίου η φυσική λειτουργία είναι να υπηρετεί, να υπερασπίζεται και να προστατεύει. Όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, όπως τώρα, είναι πολύ δυνατός, όμως επίσης ανυπόμονος και εριστικός. Η θέση του Άρη δείχνει το σημείο της δράσης, δηλαδή το σημείο εστίασης προκειμένου να ενδυναμώσουμε τις αντοχές μας και να κατακτήσουμε τους στόχους μας!

Ο Πλούτωνας είναι η “επάνω οκτάβα” του Άρη, δηλαδή είναι η ανώτερη δόνηση της ίδιας ποιότητας. Αν ο Άρης εκπροσωπεί τα “θέλω” του Εγώ, ο Πλούτωνας εκπροσωπεί τα αντίστοιχα της Ψυχής, τα οποία σπάνια είναι ξεκάθαρα και συνειδητά. Ο Πλούτωνας φέρει όλο το υποσυνείδητο υλικό, τις κρυφές επιθυμίες κα τα βαθιά μας τραύματα και μας οδηγεί να κοιτάξουμε τις σκοτεινές πλετρές της ζωής μας, ώστε να τις αποδεχτούμε και τελικά να οδηγηθούμε στον μετασχηματισμό του Εαυτού.

Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω από το 2008 οδηγώντας μας στην αποσύνθεση του υπάρχοντος κοινωνικού συστήματος και των ιεραρχιών που το στηρίζουν εδώ και εκατονταετίες. Θέλει να αλλάξουμε…

Ο Άρης και ο Πλούτωνας ενδυναμώνουν ο ένας την έκφραση του άλλου. Στην συγκεκριμένη όψη, το τετράγωνο του Άρη στον Κριό και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω σηματοδοτεί μία στιγμή κρίσης στην δράση! Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι όπου οι οδοί έχουν κλείσει από λόγους ανώτερους της δικής σου βούλησης και δικαιοδοσίας και καλείσαι να βρεις εναλλακτικές δράσεις.

Καλούμαστε να αλλάξουμε την προοπτική μέσα από την οποία αντιλαμβανόμαστε το παρόν μας και να δημιουργήσουμε νέα μονοπάτια δράσης που θα μας οδηγήσουν στους στόχους μας. Αλλάζουμε και προχωράμε προς όπου είναι να πάει ο καθένας μας. Ίσως λέξη-κλειδί προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ευελιξία.

Ακολουθεί μία σύντομη σειρά dancing warriors που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια των virabhadrasanas…